Referat

Referat: Bergnäsets AIK H2 - Haparanda AIK H2

Ny helg med matcher både idag lördag och söndag. Spänningen låg i luften att möta Haparanda. Ett lag som brukar ge tufft motstånd både fysiskt men även spelmässigt.
Period 1:
Startade sådär med en tappad boll och markeringsmiss och mål i baken efter 29 sekunder. Bara börja om vilket vi gjorde med besked. Det tog dock ända fram till 7.42 innan Åström hittade nätet för kvittering. Sen tog vi över spelet helt och de anfall som Haparanda lyckades med var mest kontringar eller enskilda prestationer. Målen kom med jämna mellanrum; 2-1 Berlin, 3-1 Åström, 4-1 Berlin, 5-1 Hugo efter en sanslöst snygg räd från egen planhalva. Charlie tjatade till sig ett ass av domaren. 6-1 Kevin på instick framför mål, 7-1 Carl med snabb replik från Haparanda 7-2. Sen periodens sista 8-2 av Theo. Skotten 16-8 vilket speglar första perioden i stort. Känslan var att fortsatte vi spela med bolltempo och vara täta i försvaret så är detta klart.

Period 2:
Svårt att ta tag i taktpinnen efter en sån urladdning i första men det visade sig att grabbarna bestämt sig för att inte slarva bort detta och släppa upp Haparanda. Åström inleder perioden med 9-2, sitt tredje mål. Strax efter vinklar S-B in en superpass från Berlin med en nonchalant styrning i krysset 10-2. Utvisning på Charlie efter 3 min och ett snyggt mål av Haparanda på en genomskärare och öppen kasse. 10-3. Tillbaks till gameplan och mycket bollinnehav. Dock inte så effektivt i våra chanser men efter 14 min så nöp Berlin till på en strålande kombination från Filip (gamla takter sitter i) 11-3. Ny utvisning, lite pga frustration, då Haparanda tenderade till att tappa huvudet lite och ägnade en hel del tiden åt efterslängar och kroppskontakt. Nytt boxplay och en ny genomskärare 11-4. Innan perioden tog slut 12-4 av Filip snyggt välplacerat i bortre. Skotten 13-14 vilket också visar att Robin Ö hade en mycket bra dag i kassen denna match också.

Period 3:
Började ungefär som 2:a med mål efter 2 min, denna gång av Gustaf med en klassisk köksvägare 13-4. Relativt snabb replik 13-5. Matchen är förstås klar men BAIK trummar på. Gustaf gör 14-5 och 15-5 där återigen Amnell gör en skön räd och serverar på silverfat. Vi spelar en fartfylld passningssäker innebandy som inte Haparanda riktigt orkar med och ju längre perioden lider blir det spel mot ett mål. Logiskt nog blir det ytterligare mål med 16-5 av Hugo och 17-5 av Gustaf med en passningssmekning från Filip. Carl får avsluta kvällens tillställning med 18-5. Skotten i tredje 15-9.

Vi gör en bra match överlag och det är väldigt roligt att se samspelet inom laget och de olika kedjorna. Ikväll lite vingklippta pga skador och lov. 11 man med i poängprotokollet visar på bredd och att samtliga kombinationer kan hota och prestera. Försvarsspelet som vanligt solitt med Robin Ö längst bak som en trygghet.
Vi växer oss starkare och ser fram mot match i morgon söndag mot K4 vilket kommer att bli en helt annan match där vi senast vi möttes efter två macher drog längsta stået med 1 mål mer i DM.
Robin Ranweg 1 0 0 0 31 5 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng