18:00

Referat

IFK Östersund - Bergnäsets AIK 1-3

IFK Östersund borta dagen före midsommarafton med 60 mils bussresa i benen.
Inte direkt det bästa förutsättningarna kan man tycka. När sedan matchen startar och Östersund gör 1-0 efter 90 sekunder tänkte nog alla att det skulle bli en ny förlust. Men ett taggat BAIK ville annat. Om man gör en kort sammanfattning av matchen kan man säga att hemmalagets målvakt räddade dem undan en större förlust.
Vi gör en mycket gedigen insats lagmässigt och vinner klart rättvist. Simon har en relativt lugn afton i målet och sätts egentligen bara på prov två-tre gånger med en riktig toppräddning nere vid stolproten vid ställningen 2-1. Vår nykomponerade backlinje, Marcus, DG, Virran, Lantz, skötte sig med den äran och spelade riktigt stabilt. På centralt mittfält gjorde Barre och Elton ett jättejobb och såg tillsammans med Max och Aaron på kanterna till att vi vann mittfältet. Dagens forwards Ante och Precious var båda mycket aktiva, starka i bollmottagningen och svarade dessutom för varsitt mål med Barre som framspelare. Aaron öppnade målskyttet i 24:e minuten framspelad av Ante och Precious nickade in 2-1, psykologiskt viktigt, efter fin hörna av Barre. I 82:a minuten stänger Ante matchen efter en mycket läcker framspelning av Barre som chippar in bollen bakom backlinjen så att både Ante och Miguel frispelas.
En riktigt stark prestation där alla verkligen bidrog till segern.
Den här matchen och prestationerna mot IFK Luleå och Friska Viljor visar att vi kan hota alla lag i serien vilket bådar gott inför hösten där det återstår 36 poäng att spela om.