Kramfors-Alliansen

Referat

Kvalseger! Div.2 2023!

Heroisk höstsäsong gör att vi spelar div.2 2023!
Den avgörande matcgen mot Kramfors Alliansen präglades stundtals av försiktigt spel. Första halvlek slutar 1-1 vilket också är resultatet efter 90 minuter. Det ska sägas att känslan hela matchen var att hemmalaget var det bättre laget men gästerna var farliga i sina kontringar samt på fasta situationer. Vi kontrollerade händelserna, ägde mycket boll men vågade inte riktigt "blåsa på" framåt utan spelade stundtals mycket bakåt. Medveten taktik eller rädsla att göra misstag låter vi vara osagt. Det slutar som sagt på bästa sätt efter tre fina mål av hemmalget. 1-0 gör Max i minut 11efter ett riktigt fint anfall där Måns friställer Max som är klinisk i avslutningen. Efter det kändes det som att vi skulle kunna "ösa på" och fortsätta att producera. Men Kramfors gjorde det bra och i 33:e minuten kom kvitteringen som står sig till slutsignalen. Vi gör förvisso ett mycket fint mål som, mycket tveksamt, blir bortdömt för offside där Precious trycker in bollen efter ett fint inlägg av Max. I förlängningen känns det som att BAIK är det lag som har mest ork kvar och i minut 100 nickar DG in säsongens första mål efter en perfekt slagen hörna av Barre. Efter 2-1 målet kontrollerar vi händelserna på ett bra sätt trots att gästerna flyttar upp folk och försöker lyfta långt. Med fyra minuter kvar av förlängningen, i minut 116, stänger Miguel matchen efter en fin prestation där han placerar in bolllen vid första stolpen från 17 meter framspelad av Elton. 3-1 och vi spelar div. 2 2023. Enda smolket i glädjebägaren var att Aaron fick lämna matchen med befarad hjärnskakning strax innan paus.
Om vi ska sammanfatta säsongen så är det ett under att vi klarar oss kvar. Vi hade tre inspelade poäng efter våromgången, halva serien, vilket gjorde att ALLA trodde att vi skulle åka ur 2:an. Men spelarna och ledarna slutade aldrig tro på att det skulle gå vägen och gav aldrig upp. Stenhårt jobb och samtal som fört laget samman är delar som gjort det möjligt. Jag tror att man får gräva djupt i historieböckerna för att hitta ett lag i förbundsserierna som klarat sig kvar när de haft tre poäng efter halva serien (13 matcher). Kanske nåt för Norr Medias podd Fotbollsfredag att forska i?
En smått otrolig prestation som visar på grym lagmoral som naturligtvis satts på prov under säsongen men där ALLA
ledare kring laget och spelare bidragit med sitt!