19:00

BAIK

Referat

Skogså IF - BAIK 1-4

Seger med 4-1 i den, på förhand, mycket svåra bortamatchen på Åvallen i Skogså. Vi tar tag i matchen direkt och leder med 3-0 efter 30 min. Nu går vi på sommaruppehåll med sex poäng på två matcher. Eriks tankar om matchen kommer här;

På förhand en lurig och svår bortamatch mot ett Skogså som imponerade i premiären genom att slå Sunnanå med 3-1 på bortaplan. Vi visste tidigt att det skulle regna hela fredagen och att matchen spelades på gräs i Skogså. Eftersom Skogså också har samarbete med BBK var det också svårt att veta hur dom ställer upp och spelar.

Trots regn hela dagen var planen i bra skick även om bollen gick väldigt fort och studsade en del.
Matchplanen var att hålla det enkelt, inte bjuda på någonting och spela ganska rakt. Jag tycker vi följer matchplanen bra och gör en proffsig insats i att anpassa sig efter de yttre förutsättningarna. Vill ge beröm för koncentrationen och noggrannheten i försvarsspelet.

Första 15 minuterna har vi förutom ett ribbskott av Ahlander (hade kunnat bli årets mål) och ett skott tätt utanför av Dauna mycket inspel/hörnor som är halv farliga. Skogså har även en lurig skarv/volley på en längre boll som Simon får sträcka ut på. Efter drygt 20 min sätter Ahlander press på en felvänd försvarare som gör att Daunfeldt kan vinna bollen högt och spela in till Wuopio som väggar med Landström och skjuter in 1-0 lågt vid stolpen.

Två minuter senare kommer en fantastisk omställning då Simon fångar ett inlägg och sätter en snabb utspark i djupled på Ahlander. Ahlander kan börja driva in och servera en passning snett inåt bakåt till Kevin som efter en 60 meters maxlöpning behärskat bredsidar in 2-0. Kredd även till Landström som drar med sig 2 försvarare och öppnar upp passningen till Kevin.
3-0 kommer efter 30 minuter på ett fint anfall där Gälman hittar snett bakåt till Daunfeldt som skarvar till Wuopio som hittar bortre hörnet.
Skogså reducerar ett tag innan paus efter en kommunikationsmiss, kändes som vi tappade lite energi på det.

Vi pratar i paus om ta upp fortsätta som vi gjort, ta upp energin igen och att vi hade tagit en 2 måls ledning i paus alla dagar i veckan. Vi gör 4-1 direkt i 2:a när Landström nickar in en frispark från Kevin. Resten av matchen är kontrollerad och det händer inte så mycket åt något håll.

Sammanfattningsvis en proffsig genomförd match där vi gör det vi pratat om. Vi gör fina mål på olika sätt. Beröm till samtliga för koncentrationen och det hårda jobbet.